Aquesta web utilitza galetes. Pots veure la nostra política de cookies aquí. Si continues navegant significa que acceptes aquesta política.
Política de cookies

Trobaré Feina | Ofertes de treball | El teu portal web per trobar feina

Club TF
Adreça electrònica: Contrasenya: Entrar    
Registra't. Recuperar contrasenya?
Segueix-nos a:
Idiomes:
CAT
Esp
Busques personal?
Registra't en dos minuts
 
Busques feina?
Registra't en dos minuts
La trucada telefònica

La trucada telefònica, aquesta esperada trucada que pot obrir-te portes a l'ocupació de la teva vida. Diverses són les trucades que cada dia fem al Departament de Selecció i cadascuna d'elles genera una sensació diferent.

La primera trucada és el primer contacte que tindrà amb tu la persona que potser pot contractar-te, de tal manera que el primer impacte és el més delicat. A continuació, et presento diferents consells que poden ajudar-te a marcar una entrevista presencial en la teva agenda:

-La trucada pot ser concertada o no. Pot ser que t'hagis inscrit per a una oferta de feina i el tècnic de selecció et pot trucar en qualsevol moment. La persona que et crida hauria de preguntar-te si és un bon moment per parlar. Si no ho fa i no és el moment més òptim, el millor és que li ho comentis i li indiquis l'hora en què t'aniria bé. És millor marcar la trucada a l'agenda i poder parlar en un altre moment amb tranquil·litat. Si la trucada és concertada, no t'oblidis de l'hora i estigues atent al telèfon (en moltes ocasions ens trobem que el candidat s'oblida de la trucada i això fa que que es debiliti el vincle amb el candidat).

-És important de tenir anotades les ofertes d'ocupació a què ens vam apuntar i buscar informació sobre l'empresa que contracta per poder demostrar-hi interès quan t'ho demanen. És important evitar allò de "és que m'apunto a tantes ofertes que no me'n recordo".

-El discurs ha de ser pausat i cenyit a les preguntes de l'entrevistador. S'han d'evitar com sigui els monosíl·labs i els discursos llargs. En la primera situació, l'entrevistador no pot avaluar correctament si encaixes en el lloc, així com tampoc pot avaluar la capacitat per expressar-se, i en la segona opció corres el risc que la persona que t'entrevista s'avorreixi i deixi de parar-te atenció. Ambdues situacions són extremes però de vegades me n'he trobat unes quantes. És clar que és possible afegir en el discurs uns altres detalls que vulguis destacar i que puguin ser d'interès per a la vacant: les converses improvisades també són oportunes.

-Quan et diuen "Explica'm: quina és la teva situació actual?" Diverses són les persones que diuen "estic a l'atur", "buscant feina", etc. Aquestes respostes demostren poc dinamisme; per tant, aprofita l' "explica m" i digues una mica més per què estàs en recerca activa, per què vas acabar l'últim contracte, etc.

-Als entrevistadors no ens agrada escoltar això de "´és en el meu CV, crec que ho vaig posar, Ho veus?". De vegades, podem preguntar aspectes del teu CV per contrastar informació i no cal posar-te a la defensiva.

-A l'inici de la trucada no has de preguntar pel salari. El salari és un factor molt important per a tothom, però de vegades no ho és tot en una feina.

-Per últim, a la pregunta "Què t'agradaria trobar actualment?" o "Quines són les teves expectatives professionals en aquest moment?" La resposta correcta no és "trobar una feina" perquè ja partim de la base que és aquest el motiu pel qual estem parlant per telèfon. En aquest punt, volem saber quins són les teves motivacions professionals, què és el que vols trobar en el mercat laboral, què és el que t'interessa.

Compartir: