Aquesta web utilitza galetes. Pots veure la nostra política de cookies aquí. Si continues navegant significa que acceptes aquesta política.
Política de cookies

Trobaré Feina | Ofertes de treball | El teu portal web per trobar feina

Club TF
Adreça electrònica: Contrasenya: Entrar    
Registra't. Recuperar contrasenya?
Segueix-nos a:
Idiomes:
CAT
Esp
Busques personal?
Registra't en dos minuts
 
Busques feina?
Registra't en dos minuts
Aquesta feina et pot interessar

La frase que titula aquest article és la que en la majoria dels casos hem sentit a l’hora de trobar una feina. Una frase esperançadora, que ens omple de vida dins el desert que travessem en aquests temps que ens ha tocat viure. I és una frase que ens ve de veus properes: els germans, els pares, els veïns, els amics, els companys de pis, la xicota, els excompanys de feina, de carrera, fins i tot els sogres....

Efectivament, tal com reflecteix l’enquesta que el nostre portal va dur a terme recentment entre els usuaris que ens visiten i que coincideix amb molts estudis relacionats amb la cerca de feina, la majoria de feines que aconseguim vénen a través de les persones que tenim més a prop.  

A la pregunta “Com vas aconseguir la teva darrera feina?” de les 200 respostes rebudes, els percentatges es van repartir de la manera següent:

1.       Per familiars i amistats                 52%

2.       Per portals de feina                      26%

3.       Per enviament de CV                    17%

4.       Per les institucions públiques         4%

5.       Altres vies                                     1%

Tot i que som conscients que la modesta quantitat de dues-centes respostes és poc representativa, podríem corroborar la tendència majoritària i determinant de les famílies i les amistats a l’hora de trobar feina. Si no tenim amics ni familiars propers, la cerca de feina pot esdevenir una tasca molt difícil. Crear xarxes humanes d’amistats i de familiars que es mouen dins el món laboral actiu, que freqüenten diferents àmbits empresarials, que sintonitzen amb les nostres aptituds i coneixements i, sobretot, que confien en nosaltres, pot ser determinant a l’hora de trobar una feina.  

Sí, és cert. He dit la paraula “xarxa” i no es desvincula gens d’allò que us esteu imaginant: les xarxes socials, que si bé no deixen de tenir a hores d’ara un cert caire virtual i fred pel que fa a les relacions humanes, la seva presència progressiva dins la nostra vida quotidiana pot compensar tot i que d’una manera escadussera, el nostre dèficit social real.

Per aquesta raó, Trobaré Feina busca, entre altres objectius, crear una gran família a la xarxa, un gran nucli d’amistats i de contactes que amb lligams d’interès mutu, complementi i alhora reforci aquest gran capital de què disposem: la gent que estimem.

Actualment és primordial, doncs, invertir en persones, en amistats, en família; recuperar contactes perduts de la universitat o de l’escola. Si és possible, fulminar la rancúnia que, potser per alguna ximpleria, va provocar el trencament d’alguna vella amistat; i buscar i trobar nous cercles de persones que no comparteixen un mur de lamentacions sinó que amb un bri de creativitat, optimisme i esperança ens obrin les portes cap a nous horitzons que irremeiablement ens han de conduir a la consecució de la feina definitiva.

Potser va sent hora de repensar la dita: “Digue’m amb qui  vas i et diré si treballes”. 

Compartir:      
Si vols participar en els comentaris, has de ser membre del Club TF. Pots accedir-hi mitjançant aquest formulari. En cas contrari, registra't  aquí.
Email:
Contrasenya:
Entrar Recuperar contrasenya?
Comentaris

11/03/2014 18:05:16
Buenas tardes, acabo de inscribirme y estoy buscando trabajo.
 
 

06/06/2013 12:09:25
Yo lo encontré por amistades, por eso me gusta éste portal.. me siento muy cómodo. Gracias por vuestro trabajo!