Aquesta web utilitza galetes. Pots veure la nostra política de cookies aquí. Si continues navegant significa que acceptes aquesta política.
Política de cookies

Trobaré Feina | Ofertes de treball | El teu portal web per trobar feina

Club TF
Adreça electrònica: Contrasenya: Entrar    
Registra't. Recuperar contrasenya?
Segueix-nos a:
Idiomes:
CAT
Esp
Busques personal?
Registra't en dos minuts
 
Busques feina?
Registra't en dos minuts
Irene Martínez

Volem que la tasca de cercar feina sigui un procés en el qual us impliqueu, doneu el màxim de vosaltres mateixos i us sentiu recolzats d'alguna manera per persones com nosaltres, que lluitem per l'acció solidària.

Quines competències valoren més les empreses?

Quan ens enfrontem a una situació d'entrevista, habitualment ens preguntem en què es fixarà la persona que ens vol conèixer, què és allò que més valorarà de nosaltres. A banda de fer un estudi previ del nostre currículum, l'entrevistador analitzarà si tenim les competències necessàries per desenvolupar aquell lloc de feina. Com sabem, cada professió requereix unes habilitats específiques per ser realitzada, i en la mesura que les tinguem o mostrem en l'entrevista, influirà en la decisió final que prenguin sobre la nostra candidatura. Per exemple, si es necessita un perfil de caire comercial, buscaran una persona que tingui bones habilitats comunicatives, orientació al client i als resultats, extroversió i bona capacitat de negociació, sempre depenent de l'empresa que faci la selecció i els criteris establerts.

A banda d'aquestes habilitats concretes associades a un lloc de feina, hi ha unes altres competències més genèriques que valoren les empreses a l'hora de contractar nou personal.

Les competències fan referència al nostre saber (coneixements) i a les nostres habilitats (saber fer), per la qual cosa parlem tant de comportaments adquirits, normalment per l'experiència, com d'un component més innat.
 


Dintre d'aquestes competències, podríem destacar-ne les següents: 

Adaptació als canvis: és la capacitat per assumir i integrar amb facilitat els canvis que ens planteja el nostre entorn d'una manera constructiva i sense que ens suposin cap obstacle. Com tots sabem, les exigències que plantegen els nous entorns laborals cada vegada són més altes, i l'adaptació serà imprescindible per desenvolupar la nostra tasca de forma efectiva.

Predisposició: fa referència a una actitud positiva vers la feina, així com a adquirir nous reptes i tasques, participant de manera activa en tot moment.

Motivació: és la capacitat d'ajustar els nostres interessos i objectius als de l'empresa per a la qual treballarem. És mostrar ganes i il·lusió pel projecte i la feina.

Capacitat de comunicació: és la capacitat per transmetre de manera fluida i clara les nostres opinions i idees perquè els altres comprenguin el  nostre missatge. Avui dia, la majoria dels llocs de feina impliquen que s'estableixin diferents vies de comunicació ja sigui amb clients externs com interns.

Resolució de problemes: les empreses busquen persones resolutives, amb capacitat per cercar alternatives i possibles solucions als conflictes que es presentin al dia a dia.

Treball en equip: és la capacitat per treballar en col·laboració amb altres persones per aconseguir un objectiu comú, resultat dels esforços individuals de cadascun dels membres que integren l'equip.

Polivalència: una empresa valorarà de forma positiva una persona que tingui la capacitat de dur a terme tasques de naturalesa diversa, ja que disposarà d'un valor afegit per desenvolupar-se en un context de treball exigent.

Quines competències més penseu que podríem afegir a la llista?

El proper dijous completarem entre tots aquest article i respondrem a les preguntes que vagin apareixent. 

Si voleu seguir l'autora de l'article pel  Twitter, feu clic aquí.

Compartir:      
Conclusió

Com hem vist, és necessari dotar-nos de les habilitats necessàries per poder ampliar les possibilitats d'accedir a un lloc de feina. Tot i que les habilitats tenen un component més idiosincràtic, és a dir, que depenen de les característiques individuals de cada persona, hem de posar els nostres esforços a adquirir, aprendre i practicar aquelles que ens serviran d'impuls per iniciar i després mantenir i consolidar el nostre lloc de feina i  desenvolupar  la nostra carrera professional.

Així doncs, podem parlar d'altres competències com les següents:

Iniciativa: és la capacitat d'actuació que neix de la voluntat pròpia, anticipant-nos als altres per parlar o actuar.  

Capacitat d'aprenentatge: ens referim a l'adquisició de nous coneixements, habilitats o comportaments, resultat de l'experiència, estudi i observació. Quan integrem aquests coneixements en la nostra estructura cognitiva, haurem modificat i millorat les nostres estratègies de resposta als problemes.

Saber escoltar: és l'habilitat per captar, entendre i avaluar la informació del nostre interlocutor, atenent el seu punt de vista i la seva percepció del món. D'aquesta manera, podrem establir una comunicació fluida. També està força lligat a l’empatia, que és la capacitat que tenim els éssers humans de posar-nos en el lloc dels altres, entenent les seves necessitats i emocions.

Ser assertius: implica ser hàbil per expressar de forma directa i adequada les nostres opinions, emocions i sentiments en qualsevol situació social, adaptant-nos a les circumstàncies que ens trobem.

Podríem continuar amb una llarga llista d'habilitats però la nostra intenció és que siguem conscients que tenen un pes molt important en el nostre procés de recerca de feina, ja que formen part d'aquells aspectes importants que l'empresa tindrà en compte a l'hora de decidir qui és la persona candidata més adequada per a un lloc de feina vacant. 

Desitjo que l'article us hagi estat útil i pràctic i que treballeu dur per aconseguir els vostres objectius; si voleu, segur que podreu!

Molts ànims! 

Comentaris anteriors a la conclusió

15/01/2013 1:17:56
Felicitats per l'article, és de molta utilitat, ens reafirma amb el que ens trobem davant de l'entrevistador.
 
 
 Comentari TF - Irene Martínez:
Gràcies Montse, la nostra intenció és apropar-nos a la realitat que us trobeu els que cerqueu feina i així poder superar junts els possibles obstacles que implica.
 

10/01/2013 16:45:48
Un article molt cert, cada vegada mes les empreses es centren en actituds y no tant en coneixements.Us felicito per la informació proporcionada, continueu aixi! moltes gracies!
 
 
 Comentari TF - Irene Martínez:
Moltes gràcies Sergi. Sería ideal que es complementin coneixements i actitud per configurar un perfil atractiu per les empreses.
 

10/01/2013 13:01:12
Estic d'acord amb l'article, empatía entra en el classificat de adaptació? trobo que l'empatia es molt important.
 
 
 Comentari TF - Irene Martínez:
L'empatía és la capacitat per posar-nos al lloc dels altres i entendre les seves necessitats, el qual sí ens pot facilitar una major adaptació.