Aquesta web utilitza galetes. Pots veure la nostra política de cookies aquí. Si continues navegant significa que acceptes aquesta política.
Política de cookies

Trobaré Feina | Ofertes de treball | El teu portal web per trobar feina

Club TF
Adreça electrònica: Contrasenya: Entrar    
Registra't. Recuperar contrasenya?
Segueix-nos a:
Idiomes:
CAT
Esp
Busques personal?
Registra't en dos minuts
 
Busques feina?
Registra't en dos minuts
Irene Martínez

Volem que la tasca de cercar feina sigui un procés en el qual us impliqueu, doneu el màxim de vosaltres mateixos i us sentiu recolzats d'alguna manera per persones com nosaltres, que lluitem per l'acció solidària.

Currículum vitae

Per començar la nostra trajectòria dins el servei d'orientació laboral de TF, hem decidit dedicar el primer article al currículum vitae. Com tots sabem, el CV tracta de ser un resum de nosaltres mateixos, el mitjà amb el qual ens hem de “saber vendre” a una empresa quan volem presentar-nos a una oferta concreta de feina o bé enviar-ho per iniciativa pròpia perquè ens valorin per a futurs processos de selecció.

És fàcil trobar descripcions sobre els diferents apartats que ha d'incloure un CV, com ara les nostres dades personals, formació (reglada i no reglada), idiomes, informàtica, etc. Per aquest motiu, la meva intenció és que junts reflexionem sobre aquells aspectes als quals els donen més importància els seleccionadors de personal a l'hora de descartar o bé tenir en compte un CV en un procés de selecció. Què en penseu? En quina informació creieu que es fixen inicialment per examinar el nostre CV i prendre una decisió al respecte? Com ho feu per ressaltar la informació que més us interessa?   

Uns altres aspectes a tenir en compte, evidentment, són el fet de tenir cura del nostre format i presentació. El que fem en tot moment és projectar una imatge de nosaltres mateixos com a persones i professionals, i és essencial precisar tots aquests aspectes i pensar quina imatge volem donar a l'empresa. Sempre és recomanable que presentem la informació completa, però alhora breu, concisa i ordenada. En cas contrari, per molt bons professionals que siguem, si no sabem reflectir-ho en el nostre CV, correrem el risc que ens descartin sense haver-hi hagut  l'oportunitat que ens coneguessin en l'entrevista. Hi esteu d'acord?

Per últim, voldria fer una petita reflexió sobre l'adaptació del nostre CV a les diferents ofertes a les quals ens presentem. Pot donar-se el cas que la nostra formació i experiència prèvia coincideixin amb el nostre objectiu professional, però de vegades no hi coincideixen. Pot ser que estiguem oberts a altres perfils laborals perquè es pot tenir un perfil més polivalent o, simplement, perquè volem canviar de sector. En aquest cas, com adapteu el vostre CV a l’oferta? O simplement feu servir un mateix model per enviar a totes les ofertes? Com penseu que pot ser més oportú i adequat perquè ens incloguin en un procés de selecció?

Espero que entre tots puguem aportar idees i aclarir aquells aspectes que us generin dubtes.

Salutacions i fins aviat!

Compartir:      
Si vols participar en els comentaris, has de ser membre del Club TF. Pots accedir-hi mitjançant aquest formulari. En cas contrari, registra't  aquí.
Email:
Contrasenya:
Entrar Recuperar contrasenya?
Comentaris

28/11/2012 11:32:43
En la primera part, crec que tota informació dins del CV es important, però potser l'actitud es el que si fixen més.

I contestant a les últimes preguntes abans de tirar un CV examino l'empresa a qui li tiro, intento esbrinar les seves necessitats i moldeju el meu CV segons els meus coneixements.

Gràcies Irene !
 
 
 Comentari TF - Irene Martínez:
Hola Marc!

En resposta al que comentes, estic d'acord en que la nostra actitud és molt important, en aquest cas, per afrontar la situació d'entrevista.
Sobre aquest tema, parlarem més endavant en un altra dels nostres artícles, i valorarem entre tots a que pensem que se li dona més importància si a l'actitud o a l'aptitud.

Respecte la meva reflexió sobre quins penseu que són els punts més importants que ha de tenir el CV, o en els que es fixen més els seleccionadors de personal, penso que val la pena dedicar temps a la forma de reflexar la nostra experiència professional. Amb això vull dir, tant explicitar la categoria laboral, dates, com l'empresa i sobretot les funcions realitzades. Són en aquestes últimes en les quals es fixarán abans els seleccionadors, per veure si concideixen amb les tasques del lloc de feina al qual ens presentem. Tambè aconsellaría incloure un petit apartat amb les nostres competències professionals, és a dir, aquelles habilitats que tenim i que estan relacionades amb la nostra professió.

Sobre la meva última reflexió, ressalto també la importància de saber adaptar el nostre CV a la oferta a la qual ens presentem. D'aquesta manera, haurem de destacar els nostres punts forts i feines que estiguin més orientades a aquesta oferta i, sobretot,que tinguin una concordància amb el perfil professional que estan cercant. Haurem de complir, en aquest sentit, amb les expectatives de l'empresa. Sobretot ens serà útil en el cas de persones que han treballat a diferents sectors o professions, on es podrán treballar diversos models de CV's i escollir quin és el més addient per cada oferta. Penseu que l'empresa que está fent la selecció sempre es fixará en aquelles persones que puguin aportar al màxim, tant a nivell de coneixements, experiència com motivació, així que si els hi donem la feina feta, ja haurem pogut avançar en el primer pas que ens podrà conduïr a acoseguir el nostre objectiu final.

Fa un temps vaig llegir en un artícle que els seleccionadors de personal triguen 6 segons en examinar un CV, així que serveixi aquesta dada de reflexió de la importància dels petits detalls per prendre una decisió.

Us animo a participar en els propers artícles, a exposar la vostra opinió i a que junts poguem resoldre dubtes!

Fins aviat!