Aquesta web utilitza galetes. Pots veure la nostra política de cookies aquí. Si continues navegant significa que acceptes aquesta política.
Política de cookies

Trobaré Feina | Ofertes de treball | El teu portal web per trobar feina

Club TF
Adreça electrònica: Contrasenya: Entrar    
Registra't. Recuperar contrasenya?
Segueix-nos a:
Idiomes:
CAT
Esp
Busques personal?
Registra't en dos minuts
 
Busques feina?
Registra't en dos minuts
La immigració: aquest gran actiu

Us he de confessar quelcom: mai no m'he trobat cap immigrant gandul. És més, sempre els he vist actius, intentant acomplir al màxim les seves tasques professionals, actuant amb honestedat i mostrant sovint un posat humil i educat.

No m'estranya. Han patit força per arribar a casa nostra. Alguns, fins i tot, s'hi han jugat la vida. La majoria han deixat dona i fills a milers i milers de quilòmetres dellà. I a l'arribar aquí han triat qualsevol feina amb qualsevol condició, horari i paga. I des del particular fins al gran empresari ens hem aprofitat de valent: des de la dona de fer feines equatoriana, magrebina o filipina, fins als càrrecs subalterns que hi han deixat la pell i ho han acceptat tot per tal d'evitar conflictes majors.

Amb la crisi, alguns se n'han tornat al seu país, però la resta roman fidel a la societat que els acull, abonant religiosament els seus impostos a través de l'IVA dels nostres productes que consumeixen.... Que bé que ens han anat amb el boom immobiliari, quin grapat de beneficis han aportat a l'hostaleria, quin alleujament per als qui no volien netejar clavegueres o carregar bombones de butà.

I tot i així, no han perdut la dignitat. Un bon grapat s'han volgut integrar i aprendre el català per ajudar els seus fills en els estudis. Per aquesta raó, es mereixen més el qualificatiu de "nouvinguts" que no pas d'"immigrants".

En aquest sentit, Trobaré Feina té molta cura del llenguatge que s'empra en els anuncis de feina i, com no podia ser d'una altra manera, evita aquells missatges que discriminin per raó de nacionalitat.

Els nouvinguts, doncs, els continuarem tenint aquí pels segles dels segles, des que va arribar el primer celta fins als darrers bengalesos, i seran eficients en la feina, i amb ells compartirem espais de diàleg, de cultura i de festa. I evidentment, els tindrem ben a prop en la construcció d'un nou país més lliure, democràtic i tolerant.

Compartir:      
Si vols participar en els comentaris, has de ser membre del Club TF. Pots accedir-hi mitjançant aquest formulari. En cas contrari, registra't  aquí.
Email:
Contrasenya:
Entrar Recuperar contrasenya?
Comentaris

10/07/2019 10:31:32
Josep,
Et felicito per aquest article. El que no sabem els Europeus, amb un tassa de nat√†litat a la baixa i amb una pir√†mide demogr√†fica invertida, que mes val que normalitzem les pol√≠tiques de migraci√≥ i que donem un futur digne a qui arriba perqu√® puguin contribu√Įr com a nous ciutadans del pa√≠s. All√≤ de: del nostre pa√≠s √©s qui viu, treballa i afegiria, hi contribueix.
Però també és cert que estem vivint uns moments de polarització radical, de desaparició de la classe mitja, d'explotació encoberta, que beneficien sens dubte l'aparició de pensaments filofaixistes que no creuen enla llibertat, la democràcia i la tolerància.
Els migrants fugen de situacions limits en els seus pa√Įsos d'origen i molts d'ells ho fan per amor a qui deixen enrere.
Ells no són usuaris d'aquest portal, això també ho sabem.