Dijous passat, va tenir lloc la darrera càpsula formativa del cicle de xerrades i tallers que ha organitzat l'Ajuntament de Begues amb la col·laboració de Trobaré Feina per al període primavera-estiu d'enguany.
El títol de la sessió "una idea és l'1%" va anar a càrrec de Pau Llambí, consultor de màrqueting en línia, editor, formador i creador de diverses empreses com Tiempo de Negocios. Amb el títol ja queda prou establerta la transcendència d'una idea per materialitzar-la en negoci. En l'època contemporània que ens ha tocat viure, el factor individual i l'originalitat són l'eix que marca l'èxit de qualsevol projecte.
Ara bé, si no es tenen en compte altres factors o virtuts com ara l'esforç, l'experiència, la constància, el coneixement o fins i tot, la sort, una idea, per molt brillant que sigui, pot quedar en el no-res.
Per aquesta raó, Pau Llambí va abordar diferents mecanismes que cal tenir en compte per tal que una idea es converteixi en un sòlid projecte empresarial: fer tangible allò intangible, utilitzar el mètode Lean startup, que consisteix a economitzar tot el procés de creació i desenvolupament inicial d'una empresa, i analitzar els errors més comuns que sovint avorten projectes empresarials de gran creativitat.

A més d'aquests paràmetres que cal no obviar per transformar una bona idea en una empresa, també es van tractar els 3 elements essencials per intuir possibilitats d’èxit: l'habilitat professional, la passió per superar les barreres diàries i les necessitats del mercat. Tal com van copsar els assistents a la xerrada, podríem concloure que pot ser senzill tenir una idea, però molt més complex materialitzar-la en un producte d'èxit.
Aquesta reflexió la podem manllevar de la sessió de Pau Llambí i que representa la culminació de tot el cicle de xerrades formatives que hi ha hagut a Begues en el primer semestre de l'any. Durant aquests darrers mesos, hem intentat per damunt de tot, donar les eines necessàries perquè molts beguetans i beguetanes afrontessin amb més seguretat els reptes de la feina i de l'emprenedoria, però també els hem estimulat i el hem fet prendre consciència que tot és possible si hi ha valentia, més autoestima i capacitat per resoldre qualsevol tipus d'entrebanc en el camí cap a l'estabilitat laboral i empresarial.
Dijous vinent, dia 3 de juliol, tot el poble està convidat a un acte festiu per intercanviar experiències i punts de vista sobre la cerca de feina i diverses idees de negoci. Serà una bona oportunitat perquè tothom expressi les seves propostes i les seves necessitats de tipus laboral i empresarial.
|